Top 5 Oefenmateriaal Groep 5 Rekenen

Hier vindt u de Top 5 “oefenmateriaal groep 5 rekenen”. We beschrijven kort de inhoud van het boek en benoemen drie pluspunten. Ook vindt u hier de prijs en waar het boek te koop staat. Mocht u vragen hebben, kunt u deze altijd stellen.

Kijk op Wijzer over de basisschool (groep 5) voor meer informatie als u als ouder zelf uw kind goed wil ondersteunen

5. Vakantie oefenblaadjes “naar groep 5”

Herhalingsoefeningen taal en rekenen Vlotter leren lezen, hoofdletters leren schrijven, de tafels van vermenigvuldiging oefenen… Laat uw kind elke dag een blaadje invullen en op die manier met een kleine inspanning de leerstof onderhouden of weer opfrissen. De oefeningen sluiten aan bij het leerprogramma van de basisschool en zijn ideaal om de zomervakantie te overbruggen.

+ Handig voor onderweg
+ Goedkoop
+ Leerzaam
– Herhaling voor zomervakantie

Voor €8,95 te koop bij: Bol.com

4. Loco Maxi / Rekenen met geld, groep 5

Rekenen met bedragen, munten en biljetten doen we iedere dag. In dit boekje is een groot aantal gevarieerde rekenopdrachten opgenomen waarmee uw kind de rekenvaardigheid oefent en leert om te gaan met geldbedragen.
Met dit spel kunnen kinderen zelf controleren of ze de opdrachten goed hebben gemaakt. De boekjes over allerlei thema’s zijn afgestemd op de verschillende leeftijdsniveaus van 7 tot 12 jaar.

+ Kinderen spelen er graag mee
+ Uitbreidbaar
+ Erg leerzaam
– Loco maxi doos vereist (hier verkrijgbaar)
– Slechts 1 onderwerp

Voor €9,95 te koop bij: Bol.com

3. Oefenboek Rekenen – Groep 5 – 1e helft schooljaar

Heeft uw kind moeite met rekenen? Of heb je het gevoel dat het net wat beter kan zodat uw kind geen schooladvies krijgt dat onder zijn of haar niveau is?

In dit oefenboek van 125 pagina’s komen de verschillende soorten sommen eerst per somsoort voor. Hierbij worden eerst de kale sommen aangeboden en daarna dezelfde soort sommen in de vorm van verhaaltjessommen (ook wel bekend als redactiesommen). Zo leert je kind de som die ‘verstopt’ zit in het verhaaltje beter te herkennen.
In het laatste hoofdstuk worden alle soorten sommen door elkaar aangeboden.

+ Gericht op de Cito
+ Veelzijdig
+ Aangeraden door docenten
– Begeleiding bij boek aangeraden.

Voor €29,95 te koop bij: Bol.com

2. Slim oefenen rekenen groep 5

Nadat in groep 3 en 4 de basis is gelegd voor het ‘echte rekenen’, zet in groep 5 uw kind de eerste stappen op het terrein van de leessommen (ook wel ‘verhaaltjessommen’ of ‘redactiesommen’ genoemd). Onderwijskundige Sietse Kuipers heeft speciaal 500 oefen- en toetsvragen ontworpen op het didactische niveau voor groep 5 in overeenstemming met de tussendoelen voor het basisonderwijs. De opgaven zijn verdeeld in 5 categorieën: opgaven met optellen; opgaven met aftrekken; opgaven met vermenigvuldigen; opgaven met delen; en opgaven met twee bewerkingen. Elke oefenopgave bestaat uit een leestekst, een vraag, vier antwoordalternatieven en inhoudelijke feedback.

+ Redactiesommen
+ Speciaal voor kinderen met dyslexie
+ Met CD

Voor €12,95 te koop bij: Bol.com

1. Brainz@work – Rekenen groep 5 Werkboek 1

Dit werkboek is ontwikkeld door ervaren leerkrachten en staat vol met tips voor ouders en kinderen  In dit werkboek wordt specifiek geoefend om sommen tot 10 helemaal onder de knie te hebben. Ook komt meten, meetkunde en wegen aan bod. Stof beslaat onder andere: optellen en aftrekken, tafels van 1 t/m 10 en geld rekenen.

+ Uitgebreid
+ Goed opgebouwd
+ Veel oefeningen

Voor €19,95 te koop bij: Bol.com

Mocht u andere boeken missen die passen in de Top 5 Oefenmateriaal Groep 5 Rekenen, laat het ons dan weten. We bekijken uw tips graag en beoordelen dat of deze in onze top 5 hoort.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren